Alexandra Mănăilă


1,3 milioane de decese sunt atribuite direct rezistenței microbiene. La nivel mondial, rezistența la antibiotice reprezintă a treia cauză de deces. Ce au declarat ministrul Sănătății , Prof. Dr. Alexandru Rafila, medic microbiolog, și dr. Andrei Baciu, președintele CNAS despre folosirea corectă și incorectă a antibioticelor, dar și medicii cu ocazia Săptămânii dedicate conștientizării Rezistenței la antimicrobiene, aflați în emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Peste 250 de persoane au participat fizic sau online la Conferința Europlan și întâlnirea Intersectorială privind bolile rare organizată la Zalau de Alianța Națională pentru Boli Rare România și APWR, prin Centrul NoRo. Unul dintre subiectele dezbătute a fost cel legat de serviciile accesibile pentru pacienții cu boli rare.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune veți afla despre două inițiative frumoase și de ajutor pentru pacienții care suferă de cancer în România. Multipla campioană la gimnastică, Maria Olaru a donat o medalie importantă în semn de speranță pentru copiii cu cancer, iar Asociația OncoPacienților PHOENIX a origanizat gratuit pentru bolnavii de cancer un OncoPelerinaj.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune, veți afla ce s-a discuta la prima conferință de acondroplazie și displaziile osoase cu nanism, organizată de Asociația Oamenilor Mici, în colaborare cu Centrul regional de Genetică medicală Dolj-SCJU Craiova și Spitalul Clinic de Copii dr. Victor Gomoiu București, care a avut loc în perioada 3-4 noiembrie la București, la Hotel Ambasador.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Anual, sub 2% din populația României donează sânge, deși în fiecare zi în țara noastră sunt necesari peste 1.000 litri de sânge pentru pacienții în stare critică. Despre Campania “Donează sânge! Fii erou!” și despre documentul de poziție publică legat de transfuziile de sânge aflați în emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Osteoporoza, boala în care oasele devin fragile și își pierd puterea pe măsură ce devin mai puțin dense, iar calitatea lor este redusă, poate fi prevenită. Aflați de la prof. dr. Cătălin Codreanu, reumatolog, cu poate fi depistată la timp „boala tăcută” care duce la fractură de fragilitate și mai ales cum poate fi ținută la distanță.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Aflați în această emisiune despre apariția unei noi asociații de pacienți în România, ENDO Pacienți - Asociația Pacienților cu Boli Endocrine. Lansată oficial în România, pe 16 octombrie 2023 la Palatul Parlamentului – Senatul României, sub egida Comisiei pentru Sănătate din Senatul României și în parteneriat cu Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC), asociația a făcut cunoscute în prezența mai multor autorități din domeniul medical, medici, reprezentanți ai pacienților şi jurnaliști obiectivele sale, dar și felul în care românii pot deveni membri simpatizanți ai asociației.

 

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Bolile reumatice sunt caracterizate prin durere cronică, cu un nivel important de dizabilitate și reducerea speranței de viață. Din nefericire, bolile musculoscheletice afectează oameni de orice vârstă, inclusiv copii și adolescenți. Există peste 200 de boli reumatice si unul din cinci europeni este afectat de o asemenea suferință, după cum au atras atenția reprezentanți ai Societății Române de Reumatologie (SRR) și Ligii Română contra Reumatismului (LRCR) de Ziua Mondială de Conștientizare a Artritei.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Hipertensiunea arterială nu trebuie ignorată. Peste 10 milioane de oameni au murit din cauza creșterii valorilor tensiunii arteriale, potrivit World Heart Report 2023. Doi medici cardiologi din România explică de ce este atât de important să ne măsurăm tensiunea arterială și ce riscăm dacă nu tratăm hipertensiunea arterială.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă prezentăm o nouă campanie inițiată de specialiștii din rețeaua Medcenter, ,,Mergi la medic! E vorba de sănătatea ta" din care veți afla de la Ionela Chircu, Directorul de Comunicare la Medcenter despre ce analize medicale și consultații  puteți beneficia gratuit.

Realizator: Alexandra Mănăilă