Alexandra Mănăilă


În această emisiune vorbim despre screeningul neonatal pentru bolile rare în Romania versus Europa, dar și despre accesul românilor cu boli rare și cancere rare la medicamente rambursate comparativ cu ceilalți cetățeni europeni.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vorbim despre 2 proiecte unice în România care i-au vizat tinerii cu deficiențe de auz, purtători de implant cohlear sau de proteze auditive. Aceștia nu doar că au participat la ateliere online, dar au făcut mai multe lucrări care au fost expuse în cadrul unei galerii de artă virtuale, dar și într-o expoziție în București. În plus tinerii cu deficiențe de auz au realizat un film care poate fi vizionat.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune aflați care sunt efectele soarelui asupra pielii și importanța fotoprotecției, în contextul în care fiind sezon estival, majoritatea romanilor dau o fugă la mare pentru plaja și bălăceală. Avem pentru voi câteva sfaturi de la  Dr. Ioana Andreea Andreescu, medic specialist dermato-estetică ne explică, în cele ce urmează, tot ce trebuie să știm despre efectele soarelui asupra pielii și importanța fotoprotecției.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vom vorbi despre prezența unei asociații care promovează drepturile și interesele persoanelor cu accident vascular cerebral la Neversea, cel mai mare festival de pe o plajă din Europa. Invitata emisiunii Liliana Curea, președinte ALIA.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vom vorbi despre campania ,,Endometrioza este un punct dureros. Alege responsabil pentru viitorul tău!”. Veți afla mai multe despre endometrioza, una din cele mai răspândite afecțiuni ginecologice și despre felul în care poate fi diagnosticată și tratată în România.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune am ales să vă prezint o nouă serie de spectacole și activități în aer liber pregătite de centre culturale, teatre, școli, universități și artiști independenți din Bucureşti, în cadrul evenimentului „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În România, 55.000 persoane suferă un AVC ischemic, 7.500 persoane un AVC hemoragic și 1500 o hemoragie subarahnoidiană. Mai puțin de 7% dintre romanii cu AVC la ajung să fie tratați, cei mai mulți dintre pacienți rămân cu dizabilități grave. “ALIA – Asociația Pentru Lupta Împotriva Accidentului Vascular Cerebral’’ promovează și apără drepturile persoanelor care suferă un accident vascular cerebral sau care sunt predispuse la un accident vascular cerebral. În această emisiune veți afla mai multe despre asociație și inițiativele sale, dar și despre Accidentele vasculare cerebrale (AVC), care reprezintă a doua cauză de mortalitate la nivel global după boala cardiacă ischemică și principala cauză de dizabilitate.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România – COPAC este implicată în campania de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al leziunilor precanceroase colorectale – ROCCAS II București-Ilfov.  Aflați cum vă puteţi testa gratuit pentru tip de cancer în cadrul programului de screening al cancerului colorectal.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Peste 300 de milioane de persoane sunt diagnosticate cu astm bronșic în lume. În România sunt în jur de 900.000 de oameni care suferă de astm. Netratat la timp astmul înseamnă suferință pentru pacienți și costuri mai mari pentru sistemul de sănătate. În această emisiune aflați toate detaliile legate de astmul bronșic.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Cel mai amplu proiect outdoor al capitalei, „Străzi deschise” a pregătit pentru bucureşteni o nouă serie de weekenduri cu zone pietonale temporare şi activităţi educaţionale şi artistice în perioada 30 aprilie – 16 octombrie 2022. Aflați care sunt străzile deschise pentru promenadă urbană și distracție în acest week-end și ce puteți face în București de 1 Mai.

ealizator: Alexandra Mănăilă