Alexandra Mănăilă


În această emisiune veți afla despre inițiativa Fundației Române a Pacienților cu Boli Lizozomale (FRBL) de-a organiza Prima Conferință Națională a Pacienților cu Boli Lizozomale la Cluj Napoca. Ce probleme comune au acești pacienți cu boli rare și ultrarare, deseori diagnosticate în faze avansate și care sunt rezultatele sondajului lansat de FRBL la eveniment cu privire la provocările acestor bolnavi, veți afla în emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune aflați despre o inițiativă artistică extraordinară născută din povești frumoase de viață, o lecție pentru fiecare dintre noi, transformată în spectacol de teatru, intitulat ,,Copacul interior” ce va fi prezenta pe 25 mai 2023 la Festivalul Internațional de Animație "Gulliver " #TuEștiTeatrul din Galați. Personajele principale sunt pacienți reali cu distonie din România, aflați cine sunt și cum au ajuns să joace în piesa de teatru.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune aflați despre inițiativa Societății Române de Pneumologie de-a oferi spirometrii gratuite, timp de trei zile cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă împotriva Astmului. Cum puteți beneficia de aceste investigații și de ce e important să depistați din timp astmul bronșic, aflați urmărind emisiunea.

Realizator: Alexandra Mănă

Alexandra Mănăilă


Insuficiența cardiacă este o boală gravă care omoară un pacient din 8 în primul an de la diagnosticare. Dr. Ioana Cristina Daha, medic cardiolog la Spitalul Colentina din Capitală și dr. Mihaela Daniela Baltă șef lucrări, medic primar medicină de familie și membru în grupul de Cardiologie al Societății Naționale de Medicina de Familie au realizat cu sprijinul Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) un ghid pentru pacienți „Viața cu insuficiență cardiacă”. În această emisiune aflați mai multe informații despre această boală, dar și despre ghidul dedicat pacienților.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă prezentăm inițiativa unei asociații de pacienți cu o boală rară, respectiv hemofilia care provoacă sângerare crescută, de-a pedala împreună la Hemofilia Bike Challenge.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă prezentam femeia care a reușit să organizeze 144 de zboruri medicale în ultimii trei ani, oferind astfel șanse la viață pentru 400 de copii care nu puteau fi tratați în România. Este Adelina Toncean, fondatoarea Asociației Blondie, care a organizat prima conferință de presă în avionul București-Milano și retur. Povestea ei, a asociației, dar și a pacienților aflați în acel avion, le ascultați aici la Radio NoRo.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În România, principalele cauze ale pierderii vederii legate de vârstă sunt cataracta, glaucomul, degenerescența maculară și retinopatia diabetică. În aproximativ 90% din cazuri, afecțiunile ochilor se pot preveni dacă sunt descoperite timpuriu. Campania ,,Nu pierde din vedere!”, scoate în evidență importanța consultului oftalmologic în prevenția bolilor degenerative la persoanele de peste 40 de ani, iar Asociația Suport pentru Educație și Sănătate, care a demarat campania oferă și o bursă.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


La ora actuală, în lume circa 50 de milioane de persoane suferă de epilepsie, conform estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății. În această emisiune vă prezentăm rezultatele unei cercetări privind nevoile românilor cu epilepsie, realizată de Asociația Pacienților cu Epilepsie din România și mesajul directorului executiv al ASPERO, Ileana Ștefan transmis cu ocazia Zilei Internaționale de Luptă Împotriva Epilepsiei.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune va prezentam inițiativa lui Georgian Apostol și a soției sale de a traduce din franceza cartea ,,Fiul meu, eroul meu”. Veți putea auzi Povestea autorului cărții, tatăl unui copil cu sindromul Prader Willi, dar și povestea președintelui Asociației Prader Willi din București, Georgian Apostol și el tatăl unui băiețel cu aceeași boală rară.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă prezentăm un nou proiect, ECOU - Educație în comunitate pentru organizarea și urmărirea pacienților cu boli rare, lansat de Alianța Națională pentru Boli Rare România, în parteneriat cu Asociația Prader Willi din România și Centrul Resursă pentru boli rare Frambu din Norvegia. Aflați ce își propune acest proiect și cum îi va ajuta pe pacienții cu boli rare din România, dar și care sunt rezultatele preliminare ale unui chestionar despre nevoile pacienților cu boli rare.

Realizator: Alexandra Mănăilă