Alexandra Mănăilă


Un procent de 17% din populația fertilă studiată în cadrul celei de-a doua ediții a studiului de analiză a problemelor de infertilitate din România al Asociației de Reproducere Umană din România, s-a aflat sau se află într-o situație de infertilitate. În această emisiune veți auzi povestea Corinei, o mamă care a luptat cu infertilitatea timp de 10 ani și a învins-o.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune aflați despre inițiativa mămicilor din Asociația Filoteea Îngerașul de a-i ajuta pe copiii cu boli rare din România de la Gherghina Voicu, care are o fetiță cu sindromul Aicardi și de la Alina Dascălu, președintele Asociației Filoteea Îngerașul și mama Filoteei, o fetiță cu sindromul Cornelia de Lange.

Puteți susține ASOCIAȚIA FILOTEEA ÎNGERAȘUL prin donație directă în cont RO75RNCB0022149939060001.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Două cutremure majore din dimineața de 6 februarie (7,7 pe Richter) și apoi altul, 12 ore mai târziu (7,6 pe Richter), urmate de mai bine de 100 de replici, au lăsat mii de copii din Turcia și Siria fără părinți, locuințe, haine călduroase, hrană și acces la medicamente și servicii medicale. Despre nevoile acestor copii, dar și cum îi puteți ajuta, aflați în această emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


70 de copii atipici beneficiază gratuit de antrenamente săptămânale la primul și singurul centru din Romania de terapie prin escaladă, Climb again. În această emisiune aflați mai despre escalada terapeutică sau terapia prin cățărare, cum îi ajută pe copiii normali, dar mai ales pe copiii atipici, care au diverse dizabilități să se dezvolte frumos și sănătos, să se distreze, să capete încredere în ei și să performeze. Anca Bucur, manager program Peste limite  de la Climb again este prezentă la emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vorbim câteva cifre publicate de Grupul interinstituțional al ONU pentru estimarea mortalității copiilor, cifre care ne pun pe gânduri. Cinci milioane de copii au murit înaintea împlinirii vârstei de cinci ani și alte 2,1 milioane de copii și de tineri cu vârste cuprinse între 5 și 24 de ani și-au pierdut viața în 2021, potrivit ultimelor estimări. În mod tragic, alte 1,9 milioane de bebeluși s-au născut fără viață în aceeași perioadă, potrivit unui alt raport al ONU. Mai multe detalii în această ediție a emisiunii.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Ce înseamnă o excursie în împrejurimi pentru copiii Centrului de servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului, la ce lecție de istorie și religie au asistat, aflați în cadrul emisiunii.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vorbim despre Yuppi Camp, taberele de terapie prin experiență pentru copii cu boli oncologice, diabet sau alte boli autoimune. Invitata emisiunii este Dora Mircea Radu- Brand manager Yuppi Camp, care oferă detalii despre ce fac în  taberele gratuite de la Șăulia copiii cu boli cronice din România.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vorbim despre cei peste 21.000 de copii români care au ambii părinți plecați peste hotare sau provin din familii în care părintele unic susținător este plecat. Aproape jumătate dintre părinții care lucrează peste graniță au  venit acasă pentru Sărbătorile de iarnă; dar sunt și copii care nu petrec acest Crăciun alături de părinții lor.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune aflați mai multe despre proiectul ”Vocea noastră contează!” care se adresează copiilor și tinerilor cu dizabilități de vedere și auz din 7 unități școlare și Manifestul lansat în cadrul acestui proiect care abordează problema dizabilității din perspectiva drepturilor omului. Invitata emisiunii: Nina Cugler, Președintele Asociației Asistență și Programe pentru Dezvoltare Durabilă - Agenda 21.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Peste 230 milioane de oameni din lumea întreagă suferă de dermatita atopică, cea mai frecventă boală inflamatorie a pielii. Vă invităm la o călătorie în lumea teatrului pentru a afla despre DA, prima piesă de teatru despre poveștile pacienților cu dermatită atopică din România, scrisa la inițiativa Coaliției Organizațiilor Pacienților, dar și în lumea reală cu medici și pacienți cu dermatită atopică.

Realizator: Alexandra Mănăilă