Meloterapia

Alexandra Mănăilă


În cadrul acestei emisiuni vom vorbi despre Gabriel Croitoru și turneul „Vioara lui Enescu” 2019, o nouă călătorie de toamnă pe care nu ar trebui s-o ratați. Aflați toate detaliile în cadrul emisiunii, inclusiv itinerarul și programul muzical.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Alecia Beth Moore, cunoscută sub numele de scenă Pink, își serbează ziua de naștere pe 8 septembrie. Famous Production și Claudia, o artistă din România, îi oferă  lui Pink un cadou muzical, un medley al celor mai cunoscute piese ale artistei, interpretat la pian. 

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Manaila

1567581385865063.jpg


Muzeul Municipiului Bucuresti invita iubitorii de muzica la o spectaculoasa întâlnire cu artisti albanezi care sosesc special la Bucuresti pentru a sustine doua concerte la Palatul Sutu (B-dul. Ion C. Bratianu). Balada lui George Enescu va fi interpretata de artistii albanezi. 


Realizator: Alexandra Manaila

Alexandra Mănăilă


În cadrul acestei emisiuni vom vorbi despre soprana Maria Callas, considerată cea mai mare interpretă de muzică de operă din a doua jumătate a secolului al XX-lea. A fost supranumită „La Divina”, „Regina della lirica” sau chiar „Biblia operei”. Despre Maria Callas, cea care a cucerit titlul de “prima donna assoluta”, dar și cea care s-a luptat cu apetitul sau pentru mâncare, cu decepțiile în dragoste, aflați mai multe în cadrul emisiunii.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În cadrul acestei emisiuni vă voi prezenta un dirijor celebru, născut în Republica Moldova, Yuri Botnari, cunoscut publicului din România și nu numai. Yuri Botnari a primit din partea Institutului Biografic American „Medalia de aur pentru dirijarea simfoniei” (în 2005) și a fost numit „Marea Minte a secolului XXI”. Acest dirijor de aur a decis acum să ofere melomanilor acces gratuit on line la CD-ul său cu Orchestra Filarmonică din Moscova cu Simfonia I de Ceaikovski.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Festivalul EUROPAfest, un eveniment sub Înaltul Patronaj al Casei Regale, aduce în cadrul ediției de vară de la Sinaia 5 concerte de muzică clasică și jazz, cu muzicieni din 10 țări: Marea Britanie, SUA, Germania, Franța, Belgia, Polonia, Turcia, Brazilia, Bulgaria și România. Black Sun Empire și Antwerp Gipsy Ska Orkestra se reunesc la a doua ediție a evenimentului Electroruga de Buzad. Mai multe detalii despre cele două manifestări muzicale, aflați în cadrul emisiunii.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Musica Ricercata s-a născut in anul 2017, când un grup de muzicieni din întreaga țară au aruncat o privire lungă asupra peisajului muzical din regiune și au decis să ofere o nouă abordare, nu numai în ceea ce privește repertoriul, ci și interpretarea muzicii. Proiectul “BaRockIN’ Transylvania” este o dovadă pe care o pot vedea și asculta spectatorii din mai multe orașe din țară.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În cadrul acestei emisiuni vom vorbi despre Festivalul Internațional Enescu și muzica lumii, ediția a XX-a, care va începe la Sinaia pe 16 iulie şi va rămâne deschis publicului până pe 22 august. Ediţia a XX-a a festivalului, are în program nu mai puțin de 15 de concerte și recitaluri, cele principale fiind găzduite de superba sală a Casino-ului din Sinaia, prilej cu care vor putea fi ascultați și văzuți sute de muzicieni români şi străini.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În cadrul acestei emisiuni vom vorbi despre formația The Cure, trupa care a facut pionierat  în scena anilor '80 în rockul alternativ britanic. Un studiu din anul 2004 a estimat că trupa a vândut 27 milioane de albume în întreaga lume. Formaţia a obţinut două Brit Awards, două nominalizări la premiile Grammy şi un trofeu Ivor Novello. Trupa a trecut prin mai multe schimbări de membri, avându-l pe vocalistul, chitaristul și principalul compozitor, Robert Smith drept singurul membru constant al trupei.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Franz Schubert a trăit puțin, doar  31 de ani, dar a compus peste 600 de lieduri, 9 simfonii, 10 uverturi, 22 de cvartete, 120 de lucrări corale și vocal-simfonice, 18 opusuri dedicate teatrului muzical. În muzica lui predomină poezia duioasă, simplă și directă, care s-a împletit întotdeauna în viață vienezilor cu exuberanța dansului și a cântecului de petrecere. În această duioșie însă se simte aproape mereu o ușoară umbră de melancolie. Schubert a fost plin de setea de a trăi, dar silit să ducă o existența grea, lipsită de orizont. Despre viața compozitorului austriac, al treilea și ultimul dintre marii muzicieni clasici vienezi, după Joseph Haydn și Mozart, veți afla mai multe detalii în emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă