Meloterapia

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă invit să călătorim imaginar, dar cu ajutorul muzicii lui Johann Sebastian Bach prin frumosul oraș german Leipzig. Denumit micul Paris german, Leipzig este unul dintre cele mai mari orașe din Germania, fiind și unul dintre cele șase centre importante ale landului Saxonia. Johann  Sebastian  Bach  este cel care a adus glorie acestui  oraș, fiind cantor și organist la Thomaskirche.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă invit să descoperim împreună muzica lui Jon Bon Jovi. Numit de către revista People unul dintre „50 cei mai frumoși oameni din lume” și „Cel mai sexy rockstar”, cântărețul și compozitorul american s-a confruntat și cu probleme de sănătate, fiind la un moment dat supraponderal şi consumând prea mult alcool. Despre cariera sa muzicală, dar și despre viața de familie, veți afla în cadrul emisiunii.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă invit să ascultam muzica lui Louis Hector Berlioz, compozitorul francez cu o contribuție importantă în conturarea romantismului francez. El a promovat o nouă estetică muzicală, care presupune existența unor mijloace expresive. Autor al „Tratatului de instrumentație”, a pus accentul pe timbrul instrumentelor, ca mijloc de exprimare nuanțată a sensibilităților. Cea mai populară creaţie a sa, Simfonia Fantastică, a fost concepută sub impulsul iubirii, iar o parte din ea sub influența opiului.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Autor Alexandra ManailăInvitata emisiunii este Raluca Matei, o fosta violonista, actualmente doctorand în psihologie si promovarea sanatatii în Marea Britanie. Raluca a terminat Conservatorul în Londra, a studiat timp de doi ani la Academia Menuhin din Elvetia, cu violonistii Liviu Prunaru si Maxim Vengerov, dar a renuntat la curs în favoarea psihologiei. Acum îi ajuta pe tinerii muzicieni sa aiba grija de sanatatea lor. Ce a însemnat vioara pentru ea, ce loc are acest instrument în inima ei si cum a reusit sa vireze catre psihologia sanatatii, vizându-i pe muzicieni, veti afla în cadrul acestei emisiuni.

Realizator: Alexandra Manaila

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă invit să discutăm despre The Doors, una dintre cele mai bine vândute formații ale tuturor timpurilor și prima formație americană care a avut opt albume consecutive certificate cu aur și platină. A vândut 32.5 milioane de albume în S.U.A. și peste 100 de milioane la nivel global. ”Regele Șopârlă”, cum se autoproclama solistul trupei The Doors, Jim Morrison, a avut o viață agitată, fiind cunoscut pentru excesul de alcool, droguri, dar și pentru problemele pe care le avea cu poliția din cauza comportamentului său neadecvat  din timpul show-urilor live.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă invit să discutăm despre obiceiurile românilor la volan. Potrivit unui studiu realizat de OMV Data Center 7 din 10 români ascultă muzică în timp ce conduc, CD-urile, fiind  pe locul 3 în topul preferințelor muzicale ale românilor, iar radioul pe primul loc. Dance, slow și pop sunt de departe cele mai apreciate genuri muzicale.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă

In aceasta emisiune va invit sa discutam despre orga, un instrument muzical des întâlnit in bisericile creștine catolice sau protestante. Si pentru ca Orga deținută de Filarmonica de Stat din Târgu-Mureș este cea mai veche din Europa, va prezentam povestea ei si bineînțeles va invitam sa ascultați ce sunete scoate la 100 de ani de utilizare.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă invit să descoperim împreună universul lui Franz Schubert cel care a reușit să surprindă viața omului de rând, cu bogata sa viață sufletească, cu bucuriile și amărăciunile sale cotidiene în imagini lirice subiective. Chiar el spunea “Voiam să cânt dragostea, dar ea se prefăcea în durere, iar când cântam jalea, ea se prefăcea în dragoste. Și astfel eram sfâșiat de dragoste și de durere”. Deși a trăit doar 31 de ani, Franz Schubert a fost remarcabil de prolific, compunând peste 1500 de lucrări. Totodată, el este și creatorul impromptu-ului, un gen improvizatoric. Schubert a compus opt astfel de piese, toate constituind o piatră de încercare pentru orice pianist.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă invit să aflați mai multe despre Nat King Cole, celebrul pianist, compozitor, interpret de jazz, cântăreț și actor de film. Vocea sa răgușită și inconfundabilă   i-au adus faima în lumea întreagă. Dar nu numai, ci și cele 100 de piese și peste 20 de albume compuse. Denumit ”Regele Cole” sau ”Regele romantismului”, Nat a primit Premiul Grammy pentru întreaga carieră. A murit însă răpus de un cancer.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă invit să călătorim prin Roma, Orașul celor șapte coline, care a supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial. Denumită Caput Mundi („Capitala lumii”), Roma este un veritabil oraș al muzicii, cu iz renascentist și baroc. Goethe a mărturisit că la Roma s-a regăsit cu adevărat, fiind acolo pentru întâia oară fericit.

Realizator: Alexandra Mănăilă