Meloterapia

Alexandra Mănăilă


Piesa „Trika trika”, lansată de Faydee și Antonia, a ajuns la peste 10 milioane de vizualizări pe YouTube în numai 3 săptămâni de la lansare. Ce are special de se bucură de acest succes și care este mesajul piesei aflați în cadrul emisiunii. În plus, veți primi informații despre instrumentele muzicale indiene, despre muzica indiană combinata cu jazz și despre concertul „Indian Air”, la care va participa unul dintre maeștrii europeni ai sitarului, instrumentistul austriac Klaus Falschlunger.

Realizator: Alexandra Mănăilă


Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă prezentăm informații despre două concerte de excepție, pe care nu ar trebui să le ratați. Orchestra de Cameră Radio prezintă, pentru prima oară în România, Messa di Gloria de Rossini, sub bagheta dirijorului de origine libaneză Toufic Maatouk. Un alt concert extraordinar din seria „Vioara lui Enescu” va fi susținut de Gabriel Croitoru și Horia Mihail la Sala Patria din Brașov.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Masterclassul canto - tehnică și interpretare este un curs adresat deopotrivă profesioniștilor și amatorilor în muzică, susținut de profesorul Florin Mircea Ganea. Cum îi ajută un astfel de curs pe iubitorii practicanți ai muzicii, aflați în cadrul acestei emisiuni de la Florin Mircea Ganea, „antrenorul” de canto care i-a șlefuit pe elevii săi. De asemenea, puteți asculta și câteva fragmente din concertul de final al masterclass-ului de canto, care a avut loc pe 27 octombrie 2019 la Centrul Comunitar Evreiesc- JCC București și la care au fost invitați să cânte și artiști consacrați precum Teodora Constantinescu, Andrei Pleșca și Daniel Stoica.

Realizator: Alexandra Mănăilă


Alexandra Mănăilă


După 4 evoluții apreciate pe scenele Festivalului Internațional ”George Enescu”, joi, 31 octombrie, Corul Academic Radio, sub bagheta dirijorului său, Ciprian Țuțu, prezintă un concert de excepție ,,CORURI CELEBRE DIN OPERE”. Mai multe detalii aflați în cadrul emisiunii.

Realizator: Alexandra Mănăilă


Alexandra Mănăilă


Big Band-ul Radio România își redeschide noua stagiune de jazz cu un concert sugestiv intitulat ”Joy of Life”.  Este una dintre orchestrele din România cu cea mai lungă tradiție, dedicată muzicii de divertisment, de la jazz, la pop sau la blues care în această toamnă promite multă muzica de buna calitate. Detalii în emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În cadrul acestei emisiuni vom vorbi despre Metallica, trupa americană de heavy metal care a reușit să vândă peste 100 de milioane de discuri în toată lumea. În anul 1991, Metallica a câștigat premiul pentru cea mai bună formație rock la MTV Music Awards. Cum au reușit membrii trupei să învingă sărăcia și alcoolul, dar și să scrie istorie în muzică, aflați în cadrul emisiunii.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În România sunt peste 23.000 de persoane cu deficiențe de auz care se lovesc zilnic de discriminare. În ce fel se pot bucura de muzică persoanele care au probleme cu auzul și cum sună prima petrecere cu muzică pentru aceste persoane aflați în cadrul emisiunii.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În cadrul acestei emisiuni vom vorbi despre muzica gregoriană, când și cum a luat ființă, de ce era considerată de origine divină și cum a evoluat de-a lungul timpului. Aflați ce spun legendele despre papa Gregorie I, cel care a contribuit la determinarea stilului gregorian.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În cadrul acestei emisiuni vom vorbi despre Gabriel Croitoru și turneul „Vioara lui Enescu” 2019, o nouă călătorie de toamnă pe care nu ar trebui s-o ratați. Aflați toate detaliile în cadrul emisiunii, inclusiv itinerarul și programul muzical.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Alecia Beth Moore, cunoscută sub numele de scenă Pink, își serbează ziua de naștere pe 8 septembrie. Famous Production și Claudia, o artistă din România, îi oferă  lui Pink un cadou muzical, un medley al celor mai cunoscute piese ale artistei, interpretat la pian. 

Realizator: Alexandra Mănăilă