Meloterapia

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă invit să vorbim cu un invitat special, dr. Mihai Șuiu Apostol, medic psihiatru pediatru care folosește meloterapia pentru a-i ingriji pe micuții pacienți pe care îi are la cabinet. Mai mult, cântă la vioară în Orchestra Medicilor din București, fiind pasionat de muzica clasică. Invitatul emisiunii ne povestește despre efectele muzicoterapiei în atacurile de panică, frici, anxietate, dependență de droguri.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă invit să vorbim despre Felix Mendelssohn Bartholdy, compozitor și dirijor german de origine evreiască, considerat copil-minune la fel ca Wolfgang Amadeus Mozart. În cei 38 de ani ai săi, căci s-a stins tânăr, a scris 121 de lucrări în toate genurile, vădind în clasicismul construcțiilor o imaginație vie și un lirism pitoresc. Mendelssohn se numără printre compozitorii care păstrează un echilibru între fervoarea romantică, care cuprinsese întreaga creație artistică în acel timp, și forma clasică cu limpezimea ei stilistică. 

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune călătorim împreună într-un alt oraș al muzicii, Madrid. De ce capitala Spaniei? Pentru că este cunoscută pentru viața sa de noapte și pentru discotecile sale. Muzica e la ea acasă în Madrid, se știe că madrilenii pot să danseze toată noaptea, iar dimineața să meargă la muncă. Vom face și noi o cură de muzică spaniolă și vom discuta despre mari maeştri ai muzicii spaniole moderne, dar și despre cântăreții spanioli de latino sau pop în vogă acum.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vom vorbi despre pianistul și compozitorul american de origine poloneză Arthur Rubinstein, care s-a născut pe 28 ianuarie 1887. Considerat cel mai mare pianist al secolului 20, a fost decorat cu Medalia de Aur a Societăţii Filarmonice Regale din Londra, Medalia Libertăţii din SUA (1976), a primit Premiul Grammy pentru întreaga carieră, Premiul Muzical Léonie Sonning şi  a fost membru al Legiunii de Onoare Franceze. Rubinstein susţinea că sloganul ,,vin, femei şi cântec” pentru el înseamnă 80 procente femei şi 20 de procente vin şi cântec.

Realizator: Alexandra Mănăilă


Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă invit să ascultăm muzica lui Elton John. În patru decenii de carieră Elton John a vândut peste 450 de milioane de discuri la nivel mondial, devenind unul dintre cei mai de succes artiști din istorie. A câștigat de două ori un trofeu la Brit Awards, are în palmares 5 premii Grammy și a fost numit cel mai bun artist britanic în 1986 și în 1991. A fost numit cavaler în 1998, Sir Elton John. S-a implicat intens în lupta contra SIDA începând cu sfârșitul anilor 1980. Elton John și-a recunoscut deschis homosexualitatea, s-a căsătorit cu David Furnish pe 21 decembrie 2005 și continuă să fie un apărător al comunității LGBT. A încercat să se sinucidă într-o perioadă a vieții în care urma să se căsătorească cu o femeie. Mai multe despre viața și cariera sa, în emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă invit să ascultăm muzica lui Eric Patrick Clapton, cel care a fost celebrat de trei ori în Rock and Roll Hall of Fame ca membru al trupelor "Yardbirds" și "Cream", dar și pentru întreaga sa carieră solo, fiind singurul muzician inclus de trei ori. A câștigat 18 premii Grammy și a primit peste 80 de discuri de aur, platină și diamant. A vândut peste 42 de milioane de albume în întreaga lume. Cunoscut şi sub porecla Slowhand, chitaristul englez a avut probleme cu cocaina și alcoolul, i-a murit fiul la vârsta de 4 ani și a suferit de depresie, iar acum suferă de tinitus, o afecţiune care, în timp, provoacă pierderea auzului. Însă faimosul chitarist, cântăreţ şi compozitor englez de muzică rock a reusit să lupte cu toate provocările vieții, cu ajutorul muzicii.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă invit să deschidem împreună un nou serial de emisiuni dedicate muzicii și orașelor din lumea întreagă care iubesc muzica. O dată pe lună vom călători imaginar, cu ajutorul muzicii prin diverse orașe ale lumii, să aflăm ce mari muzicieni au trecut pe acolo, cum e viața în orașele muzicale și în ce fel ne ajută muzica și călătoriile să ne menținem sănatoși. Zeii greci susțineau că muzica trebuie să fie dulce ca mierea de pe Himet, așa că prima destinație va fi Atena, capitala Greciei, cu cea mai glorioasă istorie din lume.

Realizator: Alexandra Mănăilă


Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă invit la colindat de Crăciun. Vestea nașterii lui Iisus este un bun prilej de a petrece în familie, lângă bradul împodobit, cu bucate tradiționale, colinde și cadouri. Se spune că la Crăciun cerurile sunt deschise, Dumnezeu aude rugăciunile sufletelor curate, iar colinda este tocmai cântarea către Dumnezeu. Despre efectul binefăcător al colindelor aflați mai multe la Meloterapia. 

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă invit la un dialog cu Vlad Tătaru, un tânăr orădean pasionat de muzică. Prezentator la postul local de televiziune, colaborator la radio, asistent medical voluntar la Ambulanța din Oradea de 8 ani, absolvent al facultății de teologie, Vlad și-a făcut timp și pentru muzică. Este student la Universitatea din Oradea la secția interpretare muzicală canto clasic, iar vocea sa îi permite să fie bariton liric. A participat la numeroase festivaluri și concerte, a luat premii și a fost apreciat de public. Despre cariera sa muzicală, despre preferințele în materie de muzică și despre meloterapie veți afla mai multe de la Vlad Tătaru. 

Realizator: Alexandra Mănăilă


Alexandra Mănăilă


În această emisiune vom continua discuția începută în emisiunea trecută cu o invitată specială - Elena Diana Urdea. Prezența sa la Meloterapie este în dublă calitate, de profesor titular la catedra de violă a Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti” București și de tânăr interpret, fiind violistă în Orchestra Simfonică București. În cadrul emisiunii ne creionează un scurt profil al violistului în devenire, ne oferă câteva îndemnuri legate de muzică, în special de muzica pentru violă și ne dezvăluie relația sa specială cu instrumentul favorit.

Realizator: Alexandra Mănăilă