Despre Proiect

RadioNoRo - Vocea pacienților” este un radio online
realizat la initiativa ANBRaRo – Alianța Națională
pentru Boli Rare din România prin proiectul ColaboRARE...

Read more
image01

Echipa

Avem în acest moment 4 voluntari care o să ne ajute în
pregătirea echipei și selectarea personalului. Vom porni
cu pași mici....

Read more
image01

Emisiuni

Povestea săptămânii (povești ale pacienților cu boli
rare), Planeta bolilor rare (noutăți în domeniu),
Specialist la microfon...

Read more
image01

Programe

Boli Rare România / Povestea săptămânii / Specialist la
microfon...

Read more
image01

Contact

Nu ezitati sa ne contactati...

Read more
image01

1493883912314003.jpg

 • 23 septembrie 2017, ora 13:00 - Haideți la teatru! (WEEKEND TERAPEUTIC 46)

  Emisiunea
  Weekend terapeutic
  Data
  Autor
  Alexandra Mănăilă


  În această emisiune vom discuta despre teatru. Cum ne putem petrece weekendurile la teatru și de ce? Veți afla ce piese propune ARCUB în acest sfârșit de săptămână și ce noutăți sunt pregătite la cele două festivaluri de teatru din luna octombrie: Festivalul Internaţional de Teatru - FEST(IN) pe Bulevard și Festivalul Naţional de Teatru.

  Realizator: Alexandra Mănăilă

 • Asociatii de Pacienti - Asociatia Romana de Cancere Rare

  Emisiunea
  Asociații de pacienți
  Data
  Autor
  Dan Alexandru

  1506075503799080.jpg


  Astăzi este Ziua Mondială a Leucemiei Mieloide Cronice (22/09), ziua în care  peste 40 de țări diferite derulează activități pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la această boală.

  Întreaga comunitate a pacienților cu leucemie mieloidă cronică se reunește în fiecare an pe  22 septembrie pentru a atrage atenția asupra nevoilor pacienților cu privire la această boală hematologică rară, care reprezintă 15-20% din totalul leucemiei la adulți.

   Asociația Română de Cancere Rare – ARCrare, organizează anual, începând cu 2011, diferite evenimente pentru a marca această zi importantă pentru comunitatea pacienților cu LMC


 • Specialist la Microfon- E+

  Emisiunea
  Specialist la microfon
  Data
  Autor
  Dan Alexandru

  EU flag-Erasmus+.jpg


  Cu un buget total de 14,7 miliarde de euro pe o perioadă de șapte ani (2014 - 2020), Erasmus+ își propune să contribuie la dezvoltarea competențelor și angajabilității (capacității de inserție profesională) prin oferirea unor oportunități de educație, formare și activități de tineret sau sport. 

 • Planeta Bolilor Rare

  Emisiunea
  Planeta bolilor rare
  Data
  Autor
  Dan Alexandru


  Planeta Bolilor Rare

 • Povestea săptămânii

  Emisiunea
  Povestea săptămânii
  Data
  Autor
  Toporan Alexandra


  Povestea săptămânii

 • 18 septembrie 2017, ora13:00 - Candidatura Romaniei pentru găzduirea Agenției Europene pentru Medicamente (BREVIAR LEGISLATIV 58)

  Emisiunea
  Breviar legislativ
  Data
  Autor
  Alexandra Mănăilă


  În această emisiune vom discuta despre lansarea candidaturii Romaniei pentru găzduirea Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) la Bucuresti, în contextul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană. România va concura cu alte 18 state pentru a găzdui Agenția Europeană pentru Medicamente. Ce părere au: ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, Florian Bodog, ministrul Sănătății, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, consilierul de stat pentru sănătate al Prim-ministrului României, prof. dr. Florian Popa și președintele Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Nicolae Fotin despre șansa României de-a câștiga onoarea de-a gazdui EMA, veți afla în cadrul acestei emisiuni.

  Realizator: Alexandra Mănăilă


 • 17 septembrie 2017, ora 13:00 - Pregătiți-vă pentru 2 spectacole muzicale la începutul lunii octombrie! (MELOTERAPIA 53)

  Emisiunea
  Meloterapia
  Data
  Autor
  Alexandra Mănăilă


  În această ediție a emisiunii discutăm despre două spectacole care vor avea loc în luna octombrie în București. În deschiderea stagiunii 2017-2018, la Teatrul Național de Operetă și Musical "Ion Dacian" va avea loc spectacolul de operetă "Victoria și-al ei husar". La ARCUB Mircea Tiberian / Michael Acker / John Betsch & invitat special Marta Hristea - vor deschide stagiunea cu un concert deosebit Looking Forward to the Past. 

  Realizator: Alexandra Mănăilă

 • 16 septembrie 2017, ora 13:00 - Zilele Institutului Clinic Fundeni (WEEKEND TERAPEUTIC 45)

  Emisiunea
  Weekend terapeutic
  Data
  Autor
  Alexandra Mănăilă


  În această emisiune vom discuta despre Institutul Clinic Fundeni, care în acest weekend marchează 58 de ani de activitate medicală pusă în slujba pacienților. În fiecare zi la Institutul Clinic Fundeni sunt înregistrate, în medie, 193 de cazuri de spitalizare de zi, aproximativ 148 de cazuri de spitalizare continuă (pacienți acuți și cronici), în jur de 115 consultații în camera de gardă și circa 72 de consultații în regim ambulator. De la începutul anului, până în luna septembrie 2017, 46.469 de pacienți au avut nevoie de spitalizare de zi, 35.604 au necesitat spitalizare continuă, 5.125 de pacienți au suferit intervenții chirurgicale, în timp ce numărul acestor proceduri s-a ridicat la 9.402.

  Realizator: Alexandra Mănăilă

 • 11 septembrie 2017, ora 13:00 - ARPIM si APMGR cer audit independent, in urma acuzațiilor de fraudă aduse CNAS (BREVIAR LEGISLATIV 57)

  Emisiunea
  Breviar legislativ
  Data
  Autor
  Alexandra Mănăilă


  In aceasta emisiune vom discuta despre efectele Dosarului decontărilor fictive de la CNAS, in care 14 persoane au fost reţinute, printre care fostul consilier al lui George Maior la SRI, Sergiu Ciobanu, şi directorul CNAS, Marian Burcea, care a fost demis în urma reţinerii. Reprezentantii industriei farmaceutice prin ARPIM si APMGR, în contextul acuzațiilor de fraudă aduse Casei Naționale de Asigurări de Sănătate solicita autoritatilor realizarea unui audit al datelor folosite pentru calcularea taxei clawback si transparentizarea modului în care această taxă este calculată.

  Realizator: Alexandra Mănăilă