Meloterapia

Alexandra Mănăilă


Musica Ricercata s-a născut in anul 2017, când un grup de muzicieni din întreaga țară au aruncat o privire lungă asupra peisajului muzical din regiune și au decis să ofere o nouă abordare, nu numai în ceea ce privește repertoriul, ci și interpretarea muzicii. Proiectul “BaRockIN’ Transylvania” este o dovadă pe care o pot vedea și asculta spectatorii din mai multe orașe din țară.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În cadrul acestei emisiuni vom vorbi despre Festivalul Internațional Enescu și muzica lumii, ediția a XX-a, care va începe la Sinaia pe 16 iulie şi va rămâne deschis publicului până pe 22 august. Ediţia a XX-a a festivalului, are în program nu mai puțin de 15 de concerte și recitaluri, cele principale fiind găzduite de superba sală a Casino-ului din Sinaia, prilej cu care vor putea fi ascultați și văzuți sute de muzicieni români şi străini.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În cadrul acestei emisiuni vom vorbi despre formația The Cure, trupa care a facut pionierat  în scena anilor '80 în rockul alternativ britanic. Un studiu din anul 2004 a estimat că trupa a vândut 27 milioane de albume în întreaga lume. Formaţia a obţinut două Brit Awards, două nominalizări la premiile Grammy şi un trofeu Ivor Novello. Trupa a trecut prin mai multe schimbări de membri, avându-l pe vocalistul, chitaristul și principalul compozitor, Robert Smith drept singurul membru constant al trupei.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Franz Schubert a trăit puțin, doar  31 de ani, dar a compus peste 600 de lieduri, 9 simfonii, 10 uverturi, 22 de cvartete, 120 de lucrări corale și vocal-simfonice, 18 opusuri dedicate teatrului muzical. În muzica lui predomină poezia duioasă, simplă și directă, care s-a împletit întotdeauna în viață vienezilor cu exuberanța dansului și a cântecului de petrecere. În această duioșie însă se simte aproape mereu o ușoară umbră de melancolie. Schubert a fost plin de setea de a trăi, dar silit să ducă o existența grea, lipsită de orizont. Despre viața compozitorului austriac, al treilea și ultimul dintre marii muzicieni clasici vienezi, după Joseph Haydn și Mozart, veți afla mai multe detalii în emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Luciano Pavarotti, unul dintre cei mai mari tenori ai secolului al XX-lea, a fost și este cel mai iubit cântăreț de muzică clasică. Pavarotti a marcat un record discografic, fiind singurul cântăreț de operă care a vândut mai mult de 100 de milioane de discuri, printre acestea aflându-se peste 40 de înregistrări integrale cu opere, cărora li se adaugă selecțiuni, arii celebre, duete, canțonete, lucrări vocal-simfonice. Mai multe detalii despre artistul italian, aflați în cadrul emisiunii.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra MănăilăÎn această emisiune vom vorbi despre trompetistul american de origine română, Emil Bîzgă, unul dintre cei mai apreciați artiști ai muzicii de gen, care va susține în 23 iunie, chiar de ziua sa de naștere, un  spectacol rafinat pe scena Teatrului Metropolis.
Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Flautul fermecat este un turneu extraordinar al actorului Dorel Vişan şi al flautistului Ion Bogdan Ștefănescu. Între 6 iunie şi 1 iulie, flautistul Ion Bogdan Ștefănescu va susține șase recitaluri în șase orașe din cele trei provincii istorice ale României. Detalii în emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Zece muzicieni remarcabili, pianiștii Ioan-Dragoș Dimitriu și Mara Dobrescu, violoniștii francezi Anton Martynov și Philippe Graffin, violonceliștii Radu Nagy și Bertrand Raynaud, alături de Răzvan Popovici, violă, Petru Iuga, contrabas, Răzvan Poptean, clarinet, și Miruna Nagy, harpă, vor invita publicul într-o călătorie în istoria muzicii la prima ediție a Festivalului de muzică de cameră, SoNoRo Musikland. Iubitorii de muzică clasică se vor putea bucura de concerte în cele mai frumoase biserici fortificate din regiunea Haferland, o zonă a țării noastre cu o importantă moștenire culturală.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Muzica este terapie pentru suflet. Felul în care te poți identifica cu versurile, modul în care îți poți asuma emoțiile și energia pe care aceasta o transmite sunt unice. Indiferent dacă ai trăit, te-ai îndrăgostit, te-ai distrat și te-ai bucurat în anii 80, 90 sau în 2000, la diMANSIONS, la  Hit Music Festival vei găsi artiști și melodii ce te vor face să călătorești în timp.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În cadrul acestei emisiuni vom vorbi despre îndrăgitul violonist și compozitor Edvin Marton, care se întoarce pe scena Sălii Palatului din București, alături de orchestra sa, cu un nou show intitulat The RockSymphony. Pe 16 mai 2019, în cadrul concertului de la Sala Palatului, Edvin Marton va interpreta celebre melodii rock cu faimoasa vioară Stradivarius Ex Auer, evaluată la 7 milioane de dolari.

Realizator: Alexandra Mănăilă