Despre Proiect

RadioNoRo - Vocea pacienților” este un radio online
realizat la initiativa ANBRaRo – Alianța Națională
pentru Boli Rare din România prin proiectul ColaboRARE...

Read more
image01

Echipa

Avem în acest moment 4 voluntari care o să ne ajute în
pregătirea echipei și selectarea personalului. Vom porni
cu pași mici....

Read more
image01

Emisiuni

Povestea săptămânii (povești ale pacienților cu boli
rare), Planeta bolilor rare (noutăți în domeniu),
Specialist la microfon...

Read more
image01

Programe

Boli Rare România / Povestea săptămânii / Specialist la
microfon...

Read more
image01

Contact

Nu ezitati sa ne contactati...

Read more
image01

1493883912314003.jpg

 • MELOTERAPIA 58 - Armonii de octombrie cu tenorul Răzvan Săraru

  Emisiunea
  Meloterapia
  Data
  Autor
  Alexandra Mănăilă


  În această emisiune vom discuta cu Răzvan Săraru, tenor al T.N.O.B. "Oleg Danovski", despre muzică și efectele ei binefăcătoare asupra sufletului. Până la 34 de ani, artistul a reușit să facă aproape tot repertoriul mare de tenor. La concertul ,,Armonii de octombrie", unde Radio Noro a fost partener media,  Răzvan Săraru a interpretat în primă audiție națională „Tatal  nostru”, scris de Sabin Pautza, drept omagiu pentru Înaltpreacuviosul Părinte Arhimandrit Dr. Zareh Baronian, fost Vicar al Arhiepiscopiei Armene din România și paroh al Bisericii Armene din București.

  Realizator: Alexandra Mănăilă

 • WEEKEND TERAPEUTIC 50 - În bolile reumatice să nu întârzii și să acționezi!

  Emisiunea
  Weekend terapeutic
  Data
  Autor
  Alexandra Mănăilă


  În această emisiune abordăm subiectul bolilor reumatice care afectează 3% din populația României. Durerea de spate de tip inflamator afectează, cel mai frecvent, persoane cu vârsta de până în 40 de ani, iar poliartrita debutează, cel mai adesea, la 40-45 de ani. Trebuie să știți însă că afecțiunile reumatice sunt prezente și în rândul populației active, la tineri și copii. În prezent, în România sunt cel puțin 2.000 de copii cu artrită juvenilă. Despre bolile reumatice veți putea afla de la prof. dr. Cătălin Codreanu, de la prof.dr. Ruxandra Ionescu și de la dr. Alex Cochino mai multe detalii în cadrul acestei emisiuni.

  Realizator: Alexandra Mănăilă

 • The Planet of Rare Diseases - Denis Costello, Eurordis Web Communications Manager

  Emisiunea
  Planeta bolilor rare
  Data
  Autor
  Dan Alexandru


  Denis Costello joined EURORDIS in 2008 as Web Content Manager, later becoming Web Communications Senior Manager & RareConnect Leader.

  Denis currently based in Barcelona, is part of the Communications team where he is responsible for the technical aspects of all EURORDIS websites and monthly electronic newsletter.


 • BREVIAR LEGISLATIV 62 - Programe naţionale pentru depistarea hepatitelor, cancerului de col şi a cancerului mamar

  Emisiunea
  Breviar legislativ
  Data
  Autor
  Alexandra Mănăilă


  În această emisiune vom discuta despre două din cele 5 programe naţionale de screening, pe care Ministerul Sănătăţii anunţă că le demarează. Programele dedicate oncologiei şi hepatitei sunt subiectele emisiunii. Pentru programul naţional de depistare a cancerului de col vor fi alocate 47 de milioane de euro,  37 milioane de euro vor fi alocate pentru programul naţional de depistare al cancerului de sân, iar pentru hepatite 25 milioane de euro. 

  Realizator: Alexandra Mănăilă

 • MELOTERAPIA 57 – Armonii de octombrie cu pianistul Alexandru Burcă (II)

  Emisiunea
  Meloterapia
  Data
  Autor
  Alexandra Mănăilă


  În această emisiune vom continua discuția cu pianistul Alexandru Burcă, pianist la Opera Română. Pentru artist, pianul este nu doar un instrument, este un mijlocitor între un emițător și un receptor. Mai mult, îl consideră regele instrumentelor. De ce l-a atras în mod special pianul și ce compozitori preferă Alexandru Burcă, aflați din această emisiune.

  Realizator: Alexandra Mănăilă

 • WEEKEND TERAPEUTIC 49 - Fii Observator la o expoziție de pictură sau pictează!

  Emisiunea
  Weekend terapeutic
  Data
  Autor
  Alexandra Mănăilă


  În această emisiune vom vorbi despre pictură și efectul ei terapeutic în general, dar și despre o expoziție de pictură anume deschisă de pe 4 până pe 24 octombrie la Casa cu Nuci din București. ”Observator” este expoziția semnată Gabriel Manolescu, un artist, de profesie inginer, dar care iubește frumosul și pictează foarte bine. Puteți fi Observatori la expoziția de pictură a artistului Manolescu sau la alte expoziții, dar vă puteți apuca și să pictați. E o formă de terapie ce vă ajută să vă eliberați de stres. Mai multe informații aflați de la invitatul emisiunii: Gabriel Manolescu.

  Realizator: Alexandra Mănăilă

 • BREVIAR LEGISLATIV 61 – 191 milioane de euro pentru 5 programe naționale de screening

  Emisiunea
  Breviar legislativ
  Data
  Autor
  Alexandra Mănăilă


  În această emisiune vom discuta despre cele 5 programe naționale de screening, pe care Ministerul Sănătății anuntă că le demarează. România va beneficia, în urma accesării fondurilor nerambursabile, de peste 191 milioane de euro pentru implementarea de programe de depistare precoce (screening) a cancerului de col uterin, cancerului de sân, tuberculozei, hepatitelor B,C și D, precum și pentru screening prenatal, dar și pentru formarea  personalului medical din domeniile prioritare de sănătate. Mai multe detalii despre două din aceste programe aflați în cadrul acestei emisiuni.

  Realizator: Alexandra Mănăilă

 • MELOTERAPIA 56 – Armonii de octombrie cu pianistul Alexandru Burcă (I)

  Emisiunea
  Meloterapia
  Data
  Autor
  Alexandra Mănăilă


  În această emisiune ne-am propus să deschidem un serial dedicat unor prim soliști de marcă ai României din cele mai importante instituții din țară, care vor concerta la ,,Armonii de octombrie”. În cadrul emisiunilor vom discuta cu ei despre muzică și sănătate, vă vom oferi prilejul să-i cunoașteți pe acești muzicieni, să le auziți opiniile și bineînțeles să-i ascultați cum cântă sau interpretează diverse fragmente muzicale. În emisiunea de astăzi cu și despre pianistul Alexandru Burcă, pianist la Opera Română.

  Realizator: Alexandra Mănăilă


 • Weekend terapeutic 48 - Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

  Emisiunea
  Weekend terapeutic
  Data
  Autor
  Alexandra Mănăilă


  În această emisiune vom vorbi despre Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice sărbătorită în fiecare an, în data de 1 octombrie și despre workshop-ul "Vârsta a treia. O perspectivă transdisciplinară", care are loc în Iași. În prezent, o persoană din zece are peste 60 de ani, iar generațiile în vârstă se măresc mai rapid decât alte grupe de vârstă din cadrul populației. În 2050, se estimează că o persoană din cinci va avea peste 60 de ani. Cum au serbat ieșenii vârsta a treia, aflați din emisiune.

  Realizator: Alexandra Mănăilă


 • The Planet of Rare Diseases - The Joint Action For Rare Diseases

  Emisiunea
  Planeta bolilor rare
  Data
  Autor
  Dan Alexandru


  Today, we will talk about the “Joint Action FOR Rare Diseases” Which is a group of coherent activities on a specific topic that is jointly funded by the European Commission and those EU Member States who decide to participate in it. As a result, a Joint Action has a strong European added value and provides outcomes that offer benefits on the national level.