Alexandra Mănăilă


În această emisiune vom aborda subiecte precum Planul Național de Boli Rare și Strategia Națională de Sănătate, chestiuni discutate în cadrul conferinței de presă organizată de Alianța Națională de Boli Rare cu ocazia Zilei Internaționale a Bolilor Rare, celebrată în fiecare an pe 28 februarie.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Până pe 19 februarie 2021 au fost confirmate pe teritoriul României, 774.555 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Despre situația acestora, despre noua tulpină din UK - linia genetică B.1.1.7 dar si vaccinarea împotriva COVID-19 , aflați mai multe in această emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă
Alexandra Mănăilă


În această emisiune vom vorbi despre vaccinarea împotriva COVID-19 în România, despre ce reacții adverse au apărut în urma vaccinării, dar și despre cele 27 de cazuri noi de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK.

Realizator: Alexandra Mănăilă


Alexandra Mănăilă


În această emisiune vom discuta despre noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, care a stârnit îngrijorare în rândul specialiștilor din lumea întreagă, fiind deja prezentă în peste 60 de țări și teritorii. Cate cazuri avem în România în momentul de față cu această tulpină, dar și care sunt concluziile  unui studiu de secvențiere pentru virusul SARS CoV2, realizat de MedLife, aflați în această emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune aș vrea să vorbim despre felul în care putem să întâmpinăm Noul An. Psihologul Andra Tănăsescu, vicepreședintele Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă vine cu 5 idei de cadouri pe care le puteți face de sărbători celor dragi.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Pandemia de COVID-19 ar trebui să ne învețe lecția precauției și cumpătării. Iar de sărbători cu toții ar trebui să fim mai atenți și să avem grijă de sănătatea noastră. Câteva sfaturi de la dr. Ana Maria Balahura, medic primar cardiolog, secretarul Grupului de Lucru Hipertensiune Arterială al Societății Române de Cardiologie, în special pentru cei care suferă de hipertensiune arterială, puteți asculta în cadrul emisiunii.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra MănăilăTerapia CAR-T, numită și terapia cu medicamente vii, fiindcă foloseste celulele proprii ale corpului, este una dintre cele mai promițătoare abordări în tratamentul cancerului. Farm Felicia Ciulu Costinescu, director la Direcția de evaluare tehnologii medicale ANMDM, a vorbi pe larg despre această terapie în cadrul celei de-a noua ediții a Școlii de Boli Rare pentru jurnaliști, organizată de ANBR, online în perioada 27 noiembrie-11 decembrie 2020.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Ce legătură există între Ziua Asigurării Universale de Sănătate și bolile rare, de ce Alianța Naționala de Boli Rare din România se implică în celebrarea acestei zi, a explicat pe larg Dorica Dan, președintele ANBR la cea de-a IX-a ediție a Școlii de Boli Rare pentru jurnaliști, desfășurată exclusive online în perioada 27 noiembrie-11 decembrie 2020.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


COVID-19 și felul în care i-a influențat pe pacienții cu boli rare este subiectul central al celei de-a noua ediții a Scolii de Boli Rare pentru jurnaliști, care a debutat pe 27 noiembrie.  Este prima ediție realizata exclusiv online din cauza pandemiei, în care  jurnaliști, medici, pacienți cu boli rare se întâlnesc pe internet si dezbat teme din sfera sănătății, cu scopul de-a informa populația din Romania cu privire la bolile rare.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În România sunt peste 16.000 de persoane cu HIV, în fiecare an peste 500 de cazuri sunt nou diagnosticate, conform datelor de la INBI „Prof. Dr. Matei Balș”. Un nou studiu despre stigmatizarea persoanelor care trăiesc cu HIV în țara noastră arată că 40% dintre români spun că le-ar fi teamă să își lase copilul să interacționeze cu o persoană care are HIV, la școală sau grădiniță.

Realizator: Alexandra Mănăilă