Weekend terapeutic

Alexandra Mănăilă


Societatea Română de Cardiologie a lansat recent o campanie cu un nume extrem de sugestiv: Mergi și măsoară-ți tensiunea arterială pentru că așa spun eu! În prezent, HTA afectează circa 7,4 milioane pacienți (~45% din populația adultă). Controlul TA este un eșec în România, spun medicii, iar mortalitatea prin boli cardiovasculare este foarte mare. Detalii despre campanie, precum și declarații de la medici specialiști aflați în cadrul emisiunii.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Peste 300 de participanți din întreaga Europă, pacienți, specialiști, cercetători și reprezentanți ai autorităților au venit la București în acest weekend pentru a discuta despre bolile rare. Alianța Națională pentru BoliRaredin România împreună cu EURORDIS – Boli Rare Europa a organizat un  Workshop Est European de Boli Rare, iar apoi a urmat Conferința Eurordis Membership Meeting. Cu această ocazie, Eurordis a lansat și un document de poziție privind îngrijirea holistică în bolile rare. Aflați care este cea mai importantă recomandare a EURORDIS, de la Dorica Dan, președintele Alianței Naționale pentru Boli Rare din România.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În România sunt aproximativ 1.000.000 de oameni care suferă de astm bronșic, iar 10% dintre ei au astm sever. În fiecare săptămână, 1 din 5 pacienți cu astm sever suferă o criză atât de intensă, încât nu poate solicita ajutor. Medicii însă susțin că această boală poate fi ținută sub control. Despre inițiativa Societății Române de Pneumologie de-a oferi testări gratuite pacienților și persoanelor la risc, aflați în cadrul emisiunii.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Despre primele spectacole ale Teatrului Masca din noua Stagiune în aer liber, dar și despre ,,Regina Maria, REGINA TUTUROR ROMÂNILOR, Jurnale de război 1916, 1917, 1918”, aflați mai multe detalii în cadrul acestei emisiuni.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Fiindcă suntem în pragul Sărbătorilor Pascale, când creștinii comemorează învierea lui Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu, vă prezentăm în această emisiune câteva curiozități legate de Paște, de vopsitul ouălor, de  bucatele specifice.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Un studiu realizat de Ipsos în 2018, a scos la iveală că 98% dintre românii din mediul urban sunt afectați de stres. Cât de bun sau rău este stresul pentru organism, care sunt fazele acestuia și mai ales cum poate fi înlăturat, aflați de la Dragoș Bucurenci.  Tot el povestește despre strategiile antistres care îl ajută în viața de zi cu zi. Aflați în cadrul emisiunii și care sunt semnele și simptomele specifice stresului, identificate de Institutul American al Stresului.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Astazi va aduc in atentie initiativa Centrului Psihologic “Marea Neagră” de-a organiza cea de-a treia ediție a Ultramaratonului Autism 24 de ore Marea Neagră. Evenimentul se desfășoară pe nisipul din stațiunea Mamaia și are ca scop promovarea dreptului la integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilități. Mai sunt doar 3 săptămâni până la startul competitiei, la care sunt asteptati in jur de 2.400 de participanți. Cine participa, cum se desfasoara competitia si ce castiga, aflati in cadrul emisiunii.

Realizator: Alexandra Manaila

Alexandra Mănăilă


ONG-urile care au proiecte din domeniul sportului, culturii și vieții sănătoase pot să aplice pentru un grant în 2019. Ce companie oferă un milion de euro pentru astfel de proiecte și cum ar putea asociațiile de pacienți să beneficieze de aceste granturi nerambursabile, aflați în cadrul acestei emisiuni.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Ziua Mondială a Somnului a fost celebrată pe 15 martie 2019 peste tot în lume. Societatea Română de Pneumologie (SRP) a organizat un eveniment cu scopul creșterii gradului de conștientizare cu privire la necesitatea unui somn echilibrat. Statisticile arată că mai puțin de o treime din persoanele care au probleme legate de somn caută ajutor specializat. Mai multe detalii despre tulburările de somn, dar și despre ce ar fi bine să evitați dacă vreți să aveți un somn sănătos aflați în cadrul acestei emisiuni.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Ziua Internațională a Bolilor Rare, celebrată în România de Alianța Națională de Boli Rare, a adus și vești bune pentru românii cu boli rare. La nivel naţional sunt 14 centre de expertiză în boli rare, iar Ministerul Sănătății și-a exprimat intenția de a crește numărul acestor centre. Se știe că peste 80% din bolile rare sunt de cauză genetică,  așadar rețeaua de genetică medicală este extrem de importantă. Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat că vor să dezvolte această rețea. Ce își mai propune Ministerul și ce document de poziție a publicat Alianța Națională de Boli Rare, aflați în cadrul emisiunii.

Realizator: Alexandra Mănăilă