Alexandra Mănăilă


Peste 300 de milioane de persoane sunt diagnosticate cu astm bronșic în lume. În România sunt în jur de 900.000 de oameni care suferă de astm. Netratat la timp astmul înseamnă suferință pentru pacienți și costuri mai mari pentru sistemul de sănătate. În această emisiune aflați toate detaliile legate de astmul bronșic.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Cel mai amplu proiect outdoor al capitalei, „Străzi deschise” a pregătit pentru bucureşteni o nouă serie de weekenduri cu zone pietonale temporare şi activităţi educaţionale şi artistice în perioada 30 aprilie – 16 octombrie 2022. Aflați care sunt străzile deschise pentru promenadă urbană și distracție în acest week-end și ce puteți face în București de 1 Mai.

ealizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă prezentăm un proiect legat de practicarea sportului la distanță în pandemie de copii și tineri cu și fără dizabilități intelectuale. 30 dintre aceștia au concurat și la două competiții organizate de Special Olympics România.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune Mirela Tomic studentă în anul 3 la Universitatea Babeș-Bolyai Departamentul de Sănătate Publică, dar și la Medicină la UMF Iuliu Hațieganu vă va spune povestea unui chestionar care își propune să evalueze barierele personale și ale sistemului de sănătate care stau în calea practicilor de diagnostic precoce a cancerului de sân. Femeile cu vârste peste 20 de ani din Cluj-Napoca sunt invitate să completeze chestionarul aici:

https://qfreeaccountssjc1.az1.qualtrics.com/jfe/form/SV_bq5y4rqeKF7bhie

Realizator: Alexandra Mănăilă


Alexandra Mănăilă


50% dintre pacienții români nu au fost la stomatolog în ultimii 2 ani, însă doar 4% dintre ei au pus absența pe seama temerii de coronavirusul SARS-COV-2. Anul trecut i-a împins însă pe români cariile și boala parodontală cel mai adesea la medicul dentist în regim de urgență. De asemenea bruxismul ori scrâșnitul din dinți, un efect al stresului cauzat de pandemie, a fost mult mai frecvent la români, stricându-le dinții. În această emisiune aflați mai multe detalii despre vizitele românilor la dentist în vremea pandemiei.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Peste 10.000 de persoane refugiate din Ucraina au tranzitat Gara de Nord din București în ultimele zile, potrivit estimărilor Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului Bucureşti, majoritatea copii și femei care au fugit de războiul din Ucraina. Aflați în această emisiune care sunt locurile din București care s-au transformat în case în această perioadă pentru ucrainenii refugiați în România.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune veți afla informații despre campania Manifest pentru Viață, derulată de Asociația Mame pentru Mame cu ocazia zilei de 4 martie, Ziua Internațională de conștientizare HPV, dar și despre campania dedicată femeilor suspecte de cancer la sân care în luna martie beneficiază de o reducere de 45% la examinarea RMN în clinica Medima Health din Giulești.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Ziua Bolilor Rare se celebrează pe 28 februarie în fiecare an. Povestea unui băiețel din România cu Sindromul Coffin-Lowry adună kilometri pentru bolile rare. În această emisiune Iuliana Dumitriu, mama copilului de 7 ani cu Sindromul Coffin-Lowry povestește cum a străbătut 200.000 de kilometri pentru a afla diagnosticul corect al fiului sau. Mesajul acestei mămici, al  Alianței Naționale de Boli Rare din Romania, al unui reprezentant al Ambasadei Franței pentru pacienții cu boli rare le veți putea auzi în această emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Caravana de Bine a Crucii Roșii Române a dat startul testărilor medicale gratuite în 16 județe din țară, astfel că persoanele vulnerabile din mediul rural vor avea acces la screening medical pentru depistarea mai multor afecțiuni. În această emisiune veți afla ce analize și investigații medicale gratuite vor putea face românii și din ce zone ale țării.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune puteți afla mai multe informații despre Ziua Mondială a Bolnavului, dedicată celui aflat în suferință și omului aflat lângă el: asistent medical, medic, îngrijitor sau infirmier. Ce mesaj a transmis Papa Francisc tuturor bolnavilor din lumea întreagă veți auzi în această emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă