Weekend terapeutic

Alexandra Mănăilă


Peste 2,3 milioane de persoane din întreaga lume suferă de scleroză multiplă, o boală neurologică cronică degenerativă, care afectează iremediabil sistemul nervos. Un experiment făcut la cafeneaua Beans & Dots din București mi-a dat ocazia să testez pe propria piele ce înseamnă să ai scleroză multiplă și am să vă povestesc în cadrul acestei emisiuni  trăirile mele.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În cadrul emisiunii veți afla mai multe despre „Fețele ascunse ale disfuncțiilor tiroidiene”: o campanie națională menită să mărească gradul de conștientizare a acestor boli și aderența la tratament. Veți putea afla care sunt simptomele acestor boli de la medici și de la pacienți, veți afla mai multe detalii despre campanie de la Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune APAA, cea care a lansat evenimentul.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În fiecare an, în România, 3 persoane din 100.000 locuitori sunt diagnosticate cu cancere de sânge (limfom, leucemie, mielom multiplu) pentru care singură soluție terapeutică  o reprezintă transplantul de celule stem hematopoietice. În România sunt 30 de pacienți care așteaptă un donator potrivit, iar pentru aproape 50% dintre pacienții români care nu au donator înrudit, nu există în prezent donatori compatibili nicăieri în lume și nu au șansa de a face un transplant de celule stem hematopoietice care le-ar putea salva viața.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Societatea Română de Cardiologie a lansat recent o campanie cu un nume extrem de sugestiv: Mergi și măsoară-ți tensiunea arterială pentru că așa spun eu! În prezent, HTA afectează circa 7,4 milioane pacienți (~45% din populația adultă). Controlul TA este un eșec în România, spun medicii, iar mortalitatea prin boli cardiovasculare este foarte mare. Detalii despre campanie, precum și declarații de la medici specialiști aflați în cadrul emisiunii.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Peste 300 de participanți din întreaga Europă, pacienți, specialiști, cercetători și reprezentanți ai autorităților au venit la București în acest weekend pentru a discuta despre bolile rare. Alianța Națională pentru BoliRaredin România împreună cu EURORDIS – Boli Rare Europa a organizat un  Workshop Est European de Boli Rare, iar apoi a urmat Conferința Eurordis Membership Meeting. Cu această ocazie, Eurordis a lansat și un document de poziție privind îngrijirea holistică în bolile rare. Aflați care este cea mai importantă recomandare a EURORDIS, de la Dorica Dan, președintele Alianței Naționale pentru Boli Rare din România.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În România sunt aproximativ 1.000.000 de oameni care suferă de astm bronșic, iar 10% dintre ei au astm sever. În fiecare săptămână, 1 din 5 pacienți cu astm sever suferă o criză atât de intensă, încât nu poate solicita ajutor. Medicii însă susțin că această boală poate fi ținută sub control. Despre inițiativa Societății Române de Pneumologie de-a oferi testări gratuite pacienților și persoanelor la risc, aflați în cadrul emisiunii.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Despre primele spectacole ale Teatrului Masca din noua Stagiune în aer liber, dar și despre ,,Regina Maria, REGINA TUTUROR ROMÂNILOR, Jurnale de război 1916, 1917, 1918”, aflați mai multe detalii în cadrul acestei emisiuni.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Fiindcă suntem în pragul Sărbătorilor Pascale, când creștinii comemorează învierea lui Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu, vă prezentăm în această emisiune câteva curiozități legate de Paște, de vopsitul ouălor, de  bucatele specifice.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Un studiu realizat de Ipsos în 2018, a scos la iveală că 98% dintre românii din mediul urban sunt afectați de stres. Cât de bun sau rău este stresul pentru organism, care sunt fazele acestuia și mai ales cum poate fi înlăturat, aflați de la Dragoș Bucurenci.  Tot el povestește despre strategiile antistres care îl ajută în viața de zi cu zi. Aflați în cadrul emisiunii și care sunt semnele și simptomele specifice stresului, identificate de Institutul American al Stresului.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Astazi va aduc in atentie initiativa Centrului Psihologic “Marea Neagră” de-a organiza cea de-a treia ediție a Ultramaratonului Autism 24 de ore Marea Neagră. Evenimentul se desfășoară pe nisipul din stațiunea Mamaia și are ca scop promovarea dreptului la integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilități. Mai sunt doar 3 săptămâni până la startul competitiei, la care sunt asteptati in jur de 2.400 de participanți. Cine participa, cum se desfasoara competitia si ce castiga, aflati in cadrul emisiunii.

Realizator: Alexandra Manaila