Alexandra Mănăilă


Peste 230 milioane de oameni din lumea întreagă suferă de dermatita atopică, cea mai frecventă boală inflamatorie a pielii. Vă invităm la o călătorie în lumea teatrului pentru a afla despre DA, prima piesă de teatru despre poveștile pacienților cu dermatită atopică din România, scrisa la inițiativa Coaliției Organizațiilor Pacienților, dar și în lumea reală cu medici și pacienți cu dermatită atopică.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


1,5 milioane de copii români sunt afectați de lipsa de venituri ale familiei care să asigure supraviețuirea sau un trai decent, de izolarea socială și educațională, de lipsa de acces la servicii socio-educaționale și de sănătate de calitate. În această emisiune veți afla despre un model integrat de stimulare a participării la educație și prevenire a fenomenului de părăsire timpurie a școlii în comunități.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vorbim despre copiii și tineri din sistemul de protecție care performează, la învățătură, în artă, sport și care sunt un exemplu pentru ceilalți.  Nadia Crețuleac -  Director executiv al DGASPC SUCEAVA  este invitata acestei emisiuni și va detalia campania ”Susținem performanța”, aflată la  a V-a ediție.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune va propun o discuție interesantă între două fetițe, una cu auz normal, cealaltă purtătoare de implant. Amprenta sunetului, un film realizat de copiii cu deficiențe de auz, a fost subiect de discuție și o punte de legătură între copiii cu și fără deficiențe de auz.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune aflați mai multe despre copiii ucraineni refugiați la noi. Peste 830 de copii refugiați din Ucraina au fost înregistrați în Primero în prima săptămână după lansare a platformei software open-source care va asigura monitorizarea acestora în vederea furnizării protecției și serviciilor necesare. Salvați Copiii România a anunțat că deschide șapte Centre de consiliere și informare pentru copiii refugiați și familiile lor.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vorbim despre drepturile copiilor aflați în situații de conflict. Știați că între 2016 și 2020 s-a înregistrat o medie zilnică de 71 de încălcări grave ale drepturilor copiilor?  O nouă analiză a UNICEF a scos la iveală aceste date. Vă voi prezenta și câteva date privind refugiații din Ucraina, deși aceștia nu sunt cuprinși în acest raport al UNICEF.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Atrofia musculară spinală (AMS) o boală genetică, progresivă, care afectează unul din 10.000 de nou născuți la nivel mondial. Nu există date de prevalență în România pentru această boală, însă, potrivit autorităților din domeniul sănătății, există aproximativ 180-200 persoane diagnosticate cu AMS în evidență medicală, majoritatea fiind copii. În această emisiune puteți afla mai multe despre screeningul acestei boli, despre necesitatea unui Program Național de Screening pentru această boală, dar și despre terapii noi.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune aflați de la spadasina Ana Maria Popescu ce crede despre homeopatie și în ce situații a apelat la remedii homeopatice dar și ce părere are despre sportul practicat din copilărie.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Sursa foto: https://www.facebook.com/AnaMariaBranzaOfficial

Alexandra Mănăilă


În această emisiune  veți afla mai multe detalii despre Festivalul de teatru independent Undercloud varianta pentru copii si adolescenti Minicloud. Veți afla programul celor 7 zile de teatru pentru copii și adolescenți. Accesul este gratuit la eveniment in limita locurilor disponibile și un sfert din locurile de la atelierele MiniCloud vor fi oferite copiilor ucrainieni, ca parte a unui program de integrare și de sprijinire a refugiaților, realizat în parteneriat cu UNITER.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În România, aproape 500 de pacienți au fost diagnosticați cu această afecțiune. Dr. Iustina Stan, medic primar pediatru și specialist în pneumologie pediatrică, asistent universitar și coordonator al Centrului Regional de Mucoviscidoză de la IOMC  este invitata acestei emisiuni și va explica pe larg despre screeningul și diagnosticul acestei boli, despre testul sudorii și testarea genetică, dar și despre simptomele fibrozei chistice la copii.

Realizator: Alexandra Mănăilă