Alexandra MănăilăOpera Comică pentru Copii (OCC) lansează Atelierele „Micul Artist”, o serie de cursuri pentru cei mici. Aflați ce aptitudini își pot dezvolta copiii și ce talente pot fi descoperite în cadrul acestor activități.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


COVID-19 este una dintre primele 10 cauze de deces printre copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani din SUA. Dacă aveți un copil cu vârsta de peste 5 ani și vreți să-l imunizați prin vaccinare împotriva COVID-19, îl puteți programa la vaccinarea în cabinetele de vaccinare pediatrice. Aflați în această emisiune toate detaliile.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Prima carte de rețete sănătoase pentru copii, scrise de părinți, în cadrul Inițiativei Nestlé for Healthier Kids, la care au contribuit renumiți chefi din România, dar și părinți obișnuiți vă poate ajuta căutarea să preparați ceva bun de mâncare și sănătos pentru cei mici. Toate detaliile în această emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune o avem invitată pe Magda Cernea, psiholog și audiolog implicat în proiectul ,,Amprenta Sunetului,” lansat de Asociația VAR Cultural, un proiect dedicat adolescenților hipoacuzici din diferite regiuni ale României. Rămâneți alături de mine pentru a afla cum pot participa tinerii cu deficiențe de auz la ateliere on-line gratuite, la terapie prin joc, dramaterapie și alte activități, cum trebuie să ne purtăm cu adolescenții hipoacuzici din jurul nostru și alte informații interesante furnizate de Magda Cernea.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Cum se face corect testarea copiilor pentru COVID folosind testele de salivă explică cei doi miniștri ai Sănătății și Educației, în această emisiune. Tot aici părinții care au copii ce frecventează grădinița sau școala pot afla mai multe despre Procedura de testare a preșcolarilor/elevilor pentru COVID, așa cum a fost stabilită de DSP, când și cui trebuie să comunice rezultatele testelor de salivă.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Se estimează că, la nivel global, 240 de milioane de copii au dizabilități, aceștia fiind 10% din copiii din lume, potrivit unui nou raport al UNICEF care arată că aceștia sunt dezavantajați comparativ cu cei fără dizabilități din perspectiva majorității măsurilor care vizează bunăstarea acestora. Vă prezentăm pe larg raportul în această emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Aproape toți adulții și 60-90% dintre copiii din întreaga lume suferă de probleme dentare, spune Organizația Mondială a Sănătății. În această emisiune veți afla mai multe detalii despre câteva webinare educative gratuite pentru sănătatea dinților copiilor la care pot participa părinții, dar și despre grupuri pe rețelele de socializare dedicate părinților interesați de sănătatea orală a celor mici, inclusiv a copiilor cu dizabilități.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune o avem invitată pe Lucia Radu, Program Manager la Impact Hub Bucharest, implicată în campania Campionii sănătății – Mănânci sănătos și crești frumos, care ne va vorbi despre două evenimente pentru copii, on-line, gratuite, care pot să-i ajute pe cei mici să învețe să aleagă mâncarea sănătoasă.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Un copil din aproximativ 4.000 se confruntă cu tulburări de creștere la nivel mondial. Alianța Națională pentru Boli Rare Romania în parteneriat cu Asociația Prader Willi din România a organizat un seminar online pe tema Deficiențelor de creștere. În această emisiune aflați de la dr. Camelia Al-Khzouz, medic primar pediatrie, genetică medicală cu competenţă în endocrinologie şi diabet cât de înalți sunt românii comparativ cu alți europeni, când trebuie să-și ducă părinții la doctor copiii care nu cresc în înălțime și ce teste se pot face.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În perioada crucială în care copiii încep să consume alimente solide, doar unu din trei beneficiază de o alimentație suficient de diversificată pentru a-i asigura o creștere armonioasă, este concluzia raportului UNICEF ,,Eșec în alimentație? Criza alimentației copiilor în primii ani de viață”. În ce fel pandemia de COVID-19 contribuie la criza nutrițională care-i afectează pe copii, aflați în cadrul emisiunii.

Realizator: Alexandra Mănăilă