Alexandra Mănăilă


Dintre toți copiii care s-au născut anul trecut, puțin peste 180.000, peste 15.000 au fost prematuri. Acești micuți sunt extrem de vulnerabili la Virusul respirator sincițial (VSR) implicat frecvent în infecții ale tractului respirator inferior. Infecțiile determinate de VSR reprezintă principala cauză de spitalizare la copiii sub 1 an. Infecțiile cu VSR, îi afectează și pe cei mici, dar și pe cei mari.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune veți afla ce au declarat Ministrul Sănătății, prof.univ.dr. Alexandru Rafila și Roxana Radu de la CNAS la conferința de presă „Bolile rare în strategiile şi programele naționale de sănătate” organizată de Alianța Națională pentru Boli Rare România (ANBRaRo) în cadrul proiectului european pentru dezvoltarea planurilor naționale pentru boli rare – EUROPLAN (European Project for Rare Diseases National Plans Development).

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune aflați câteva informații din Webinarul „Instruirea continuă a specialiștilor în bolile rare și cancerele rare”, eveniment care face parte dintr-o serie de șase webinarii desfășurate până la finalul anului, reunite sub conceptul „Share Experience 2022”. Rămâneți alături de RadioNoro să aflați mai multe despre proiectul Share Experience 2022” organizat de Alianța Națională pentru Boli Rare România și Asociația Română de Cancere Rare.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Epilepsia este una dintre cele mai frecvente tulburări neurologice, cu o prevalență de 0,7% din populație. În jur de 500.000 de oameni suferă de epilepsie în România, dar numai 150.000 sunt diagnosticați. În această emisiune vă prezint campania educațională de conștientizare a epilepsiei „Nu te ascunde!”, lansată recent și al cărei Ambasador este sportivul român David Popovici, campion mondial la înot.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În fiecare an pe 16 octombrie este celebrată Ziua Internațională a Alimentației. În această emisiune aflați ce și cum trebuie să mâncăm ca să rămânem sănătoși de la Lector Univ. Dr. Lygia Alexandrescu – Universitatea Spiru Haret din București și Președintele Societății Române de Educație Nutrițională, experiența personală privind dieta în cancer de la Nicoleta Pauliuc, Președintele Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Senatul României dar și cum trebuie să fie dieta pacienților oncologici de la dr. Cristina Berteanu – Medic Primar ATI, Doctor în Medicină, Director medical Neolife România.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În fiecare an pe 8 Octombrie este celebrată Ziua Mondială a MCT8-AHDS. Astăzi e și ziua lui Rareș, un băiețel care suferă de  sindromul MCT8-AHDS, o boală foarte rară și severă. Această emisiune este despre el și despre mama sa, Veronica Popa, președintele Fundației Mondiale a MCT8-AHDS, despre faptul că au făcut cea mai grozava echipa și au trecut astăzi linia de sosire la Bucharest Maraton.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


De Ziua Mondială a Inimii, care a fost celebrată, joi 29 septembrie, clădirea Bibliotecii Centrale Universitare București, un simbol al științei și al valorilor culturale românești, a fost iluminată în culoarea inimii. Care este situația în lume, dar și în România privind bolile cardiovasculare, veți afla în această emisiune. De asemenea primiți trei sfaturi chiar de Prof. Univ. Dr. Bogdan Alexandru Popescu, Președintele Societății Române de Cardiologie pentru a avea o inimă sănătoasă.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În fiecare an, în data de 22 septembrie comunitatea globală a pacienților cu Leucemie Mieloidă Cronică - LMC celebrează Ziua Mondială LMC. Sloganul campaniei din acest an a fost Uniți in comunitate și scop. Către vindecarea LMC! Care sunt riscurile supraviețuitorilor accidentelor nucleare să facă LMC, aflați în această emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vorbim despre Coaliția Unitatea de sânge și documentul de poziție privind transfuziile de sânge pe care l-a lansat, cu scopul optimizării activității în domeniul transfuzional din România.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă prezentăm o campanie de susținere a ONG-urilor, pentru proiecte de educație, sănătate și mediu, în valoare de 150.000 de euro. Dacă reprezentați o asociație de pacienți veți afla cum v-ați putea înscrie pentru a beneficia de suport financiar.

Realizator: Alexandra Mănăilă