Alexandra Mănăilă


În Romania sunt în jur de 50 de copii cu acondroplazie eligibili la singurul tratament care există pentru ei și care este aprobat, dar nu pot beneficia de el din lipsa fondurilor. Zeci de părinți ai copiilor cu acondroplazie împreună cu micuții lor au mers la Parlament cu intentia de-a convinge statul să le respecte dreptul la sănătate.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune vă prezentăm propunerile făcute de Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) de optimizare a bugetului de stat cu ajutorul medicamentelor generice și biosimilare, dar și declarațiile ministrului Economiei și Finanțelor și al ministrului Sănătății.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune dedicată descifrării legilor cu impact asupra sănătății veți afla mai multe informații despre inițiativa Societatea civile de-a cere o Sănătate Nouă, despre cum ar trebui  prioritizată sănătatea, cum ar trebui finanțată și care sunt cele 9 principii cheie ale campaniei Coaliției Votez pentru Sănătate.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune despre accesul pacienților români cu scleroză multiplă la medicamente inovatoare, în contextul în care 41 de molecule noi nu sunt incluse în sistemul de rambursare de către stat pentru că nu sunt bani. Invitata acestei emisiuni, Simona Tănase, președintele Asociației Învingătorii Sclerozei Multiple atrage atenția că două terapii sunt inaccesibile încă pentru românii cu scleroză multiplă.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune discutăm despre Scrisoarea deschisă trimisă către Ministerul Sănătății, Casa de Asigurări de Sănătate, Ministerul de Finanțe de către părinții copiilor cu acondroplazie. Invitata emisiunii este Alina Tătucu, Vicepreședintele Asociației Oamenilor Mici, mama unui băiețel cu acondroplazie și semnatarul scrisorii.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune farm. Răzvan Prisada, președintele ANMDMR arată din ce cauzele lipsesc medicamentele din România, dar și ce fac autoritățile pentru a rezolva aceste probleme. De asemenea, aflați despre lista medicamentelor esențiale pe care țara noastră trebuie s-o întocmească până la mijlocul acestui an.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune dedicată descifrării legilor cu impact asupra sănătății veți afla mai multe informații despre cele două carduri adresate persoanelor cu dizabilități: cardul european de handicap și cardul european de parcare pentru persoanele cu dizabilități de la Dragoș Pîslaru, Președintele  Comisiei pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale din Parlamentul European.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


În această emisiune aflați ce prevede Hotărârea de modificare a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, referitor la valorile punctelor per capita și per serviciu din Contractul Cadru.

Realizator: Alexandra Mănăilă

Alexandra Mănăilă


Publicarea în transparența decizională la CNAS a proiectului de norme ale contractului – cadru pentru 2024, prin care sunt propuse valori mult scăzute ale serviciilor pentru medicina de familie, medicina din ambulatoriu, stomatologie a produs o serie de nemulțumiri, îngrijorări în rândul profesioniștilor din sănătate și chiar unii dintre ei au ieșit în stradă.  Cum au reacționat medicii, patronatele și organizațiile care-i reprezintă, dar și Colegiile medicilor, când vor fi consultările și negocierile la CNAS aflați în emisiune.

Realizator: Alexandra Mănăilă


Alexandra Mănăilă


Un nou proiect de lege privind polița de malpraxis pentru profesioniștii din domeniul sănătății a fost propus de către Colegiul Medicilor România și dezbătut la Palatul Parlamentului. În această emisiune aflați ce au declarat: prof.dr. Daniel Coriu, președintele CMR, Nicoleta Popescu, avocatul CMR, Conf.univ.dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidențial Administrația Prezidențială și Conf.univ.dr. Carmen Orban, Consilier Cancelaria Prim ministrului referitor la această lege.

Realizator: Alexandra Mănăilă