Asociatii de Pacienti - Asociatiile de Pacienti la Eurosfat -

Emisiunea
Asociații de pacienți
Data
Autor
Dan Alexandru

1531475958901700.jpg


Astazi o sa ascultam asociatiile de pacienti prezente la Eurosfat care au vorbit despre provocarile si oportunitatile sistemului de sanatate in Romania.

Tema atelierului “Pacientul - nucleul sistemului de sănătate” a pornit de la premisa că, în contextul îmbătrânirii populației globale, dar și a creșterii așteptărilor privind accesul și calitatea serviciilor medicale, cheltuielile din domeniul sănătății vor crește considerabil în următorii ani. Astfel, o abordare ca cea de până acum în privința limitării costurilor nu mai este viabilă. Prin urmare, Europuls a dorit să lanseze o invitație la dezbatere despre medicina bazată pe rezultate, care furnizează asistență medicală de înaltă calitate, îmbunătățind astfel plusvaloarea pe care sistemul de sănătate o creează pentru pacienți.

Dezbaterea a urmărit să propună recomandări despre cum putem sa evaluăm rezultatul pentru pacient și rezultatul pentru sistemele de sănătate, dar și ce ar trebui să facă România pentru a accelera alinierea sistemului nostru de sănătate cu această nouă abordare. Cum pacientul a fost tema centrală a acestui panel, asociațiile de pacienți au avut un spațiu amplu pentru a interveni în timpul dezbaterii.