Emisiunea
Specialist la microfon
Data
Autor
Dan Alexandru

1617259547501510.jpeg


Asociația Prader Willi din România a derulat proiectul “Stil de viață sănătos pentru oameni rari” finanțat prin programul “În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. 

Scopul proiectului a fost îmbunătățirea calității vieții persoanelor afectate de boli cronice/rare prin adoptarea unui stil de viață sănătos.

În cele cinci luni ale proiectului specialiștii din Centrul de Boli rare NoRo au desfășurat activități de instruire și intervenție pentru 85 persoane care au ca diagnostic tulburări din spectrul autist, obezitate sindromică, boli autoimune sau Fenilcetonurie, pentru a aborda provocările specifice în adoptarea unui stil de viață sănătos. 

Activitățile s-au concentrat asupra informațiilor medicale, pe nutriție corectă, suport psihologic prin consiliere și kinetoterapie. Majoritatea activităților au avut loc în mediul online. 35 de beneficiari din Centrul NoRo au participat la activități de intervenție personalizată, față-n față la Centrul NoRo.

Toți participanții care au completat chestionarul de evaluare a programului au considerat că activitățile proiectului au fost utile sau foarte utile și 87,5% ar dori să continue activitățile.